Преминавайки през различните си етапи през 1963 г. предприятието е обособено като единствено  в страната  специализирано в производство на машини и съоръжения за механизация на процесите на труда в животновъдството. 
   В наши дни „Първи май” АД, се оформи като дружество за производство на технологично оборудване за животновъдството , както и машини за механизация на отделни отрасли в земеделието и зърнопроизводството. Дружеството е обособено като самостоятелна производствена единица, разполагаща  с оборудване за извършване на почти всички видове технологични обработки.
   Разполагаме с машини за механизирана обработка в т.ч. стругове, фрези, универсални и специализирани. Всички пресови операции се извършват на ексцентър преси с усилие от 16т. до 250т. По отношение шлосерските операции разполагаме с: бормашини-настолни, БК-20, БК- 32 и радиал бормашини, валове за огъване с различни диаметри. В областта на заваряването се използват апарати за заваряване в защитена среда и СО2.
   В завода работи и една високопроизводителна машина за електросъпротивително многопозиционно точково заваряване за производство на мрежи.
сайта е  обновен на 18.09.2018 г.
   „Първи май”АД гр. Полски Тръмбеш води началото си от далечното минало на 1924 г. от малката железарска работилница на Иван Тихов и чехите Слави Червенков и Йохан Стратил.
   От 1930 г. от когато започва производствения профил се оформя работилница за ремонт на трактори и вършачки.
   През 1932 г. в тази работилница е изработена първата българска вършачка , в която са били съчетани предимствата на вносните такива.

 
Copyright © 2009 by "Първи май" АД   •   Всички права запазени   •   E-Mail: parvimai@dir.bg
актуално
> НОВО!!! САМОСВАЛНИ РЕМАРКЕТА Пласмент: 0889502940


> Допълнително предлагани услуги


> Разработка на Батерия клетъчна за кокошки носачки БКН-3Л М съобразена с изискванията на Европейския съюз
*Този web сайт е оптимизиран за разглеждане с Internet Explorer 7, Mozilla Firefox 3, Opera, Google Chrome при минимална екранна резолюция 1024 х 768
EN